joi

Salata chinezeasca

Daca la reteta anterioara am alergat puiu ca sa doneze organe, de data asta nu am avut ce sa alerg; daca alergam catravetii zicea lumea ca-s nebun :-). Asa ca i-am luat din frigider.
Dupa ce se curata se face o incizie de-a lungul legumei, se curata de seminte pe cat posibil si se taie in bucatele.
Se sareaza si se lasa la frigider vreo ora ca sa isi lase zeama, apoi se scot pe un servetel ca sa se scurga.
Pentru sos avem nevoie de ingredientele din poze (mai putin de vin - ala era pentru baut)
Asadar: sos de soia, sos de chili, ulei masline, otet balsamic, zahar.
Se amesteca toate acestea in cantitati aproximative (uleiul si otetul la jumatate de cantitate fata de sosul de soia, iar picantul la un sfert de cantitate).
Se toarna sosul peste castraveti si e gata.
Cred ca merge cu orez cu pui si cu ce va mai trece prin cap!



inspirat de aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu