vineri

Pui "chinezesc"

Puiul e "made in Romania", dar cica e gatit in stil asiatic.
Pai avem asa: una bucata chicken piept, orez din ala smecher care nu se lipeste (luat de la Selgros), sos de soia, sos chili, ardei gras, ceapa, usturoi.
Orezul se gaseste la cutii care contin 4 pungulite de 125g fiecare (una ajunge pentru 3 portii).
Actiunea:
se taie puiul cubulete, iar legumele...la fel
se pune puiul la rumenit in ulei de masline
Cand e patruns se scoate pe o farfurie si se pun la calit ceapa, ardeiul si usturoiul.

Cand incepe sa miroasa bine se adauga carnea; se pun sosul de soia si sosul de chili dupa gust.
Cand vi se pare ca e gata inseamna ca chiar e gata.
Se pune peste orez si se mananca cu pofta.


Sa va lingeti pe degete!



inspirat de aici

joi

Salata chinezeasca

Daca la reteta anterioara am alergat puiu ca sa doneze organe, de data asta nu am avut ce sa alerg; daca alergam catravetii zicea lumea ca-s nebun :-). Asa ca i-am luat din frigider.
Dupa ce se curata se face o incizie de-a lungul legumei, se curata de seminte pe cat posibil si se taie in bucatele.
Se sareaza si se lasa la frigider vreo ora ca sa isi lase zeama, apoi se scot pe un servetel ca sa se scurga.
Pentru sos avem nevoie de ingredientele din poze (mai putin de vin - ala era pentru baut)
Asadar: sos de soia, sos de chili, ulei masline, otet balsamic, zahar.
Se amesteca toate acestea in cantitati aproximative (uleiul si otetul la jumatate de cantitate fata de sosul de soia, iar picantul la un sfert de cantitate).
Se toarna sosul peste castraveti si e gata.
Cred ca merge cu orez cu pui si cu ce va mai trece prin cap!



inspirat de aici

marți

Rulouri din piept de pui

Se ia un pui, se alearga, se oboseste si apoi BAU! se sperie si e tocmai bun de donat organeeee.... Luam repede pieptul, il zapacim bine cu niste ciocane (cu striatii ca sa fim mai sadici)
si il lasam sa se relaxeze pana pregatim noi restul de ingrediente: niste ardei grasuti, vreo 2 oo (a se citi oua), niste branzica, niste ciuperci (cumparate ca sa fim siguri ca nu sunt de unica folosinta) si cei mai are fiecare prin frigider.
Procedura:
- facem o omleta pe care o facem bucati-bucatele
- calim ciupercile (cica daca le pun crude le mananc singur)
- ardeiul se taie ... cumva
- se pune si niste branza etc
Chestiile astea de mai sus se amesteca si se invelesc in fasiile de piept.
Se leaga bine, ca daca puiul a fost mai sportiv sa nu sara din tava.
...bla-bla-bla... se pun in tava de yena cu putin ulei de masline si se baga la cuptor.
Sa nu uitati sa-l verificati peste ceva timp. E gata cand se rumeneste.
Papa bun!
De la Mircea Bucataru'!


inspirat de aici

luni

Italian chicken piept !

Ingrediente: piept de pui feliat, cascaval, rosii, sare, piper, oregano, unt.
Durata: daca te misti repede cam 15 minute.
Se condimenteaza pieptul de pui si se prajeste in unt pana se rumeneste pe ambele parti.
Se pun feliile de rosii peste piept, se presara oregano si apoi se pun si feliile de cascaval.
Se acopera cu un capac si se mai lasa cateva minute (pana se topeste cascavalul).

Dupa ce salivati indeajuns de mult incat sa aveti nevoie de un prosop (intre timp se raceste si carnita), va puteti satisface pofta cu:

Papa bun!
De la Mircea Bucataru'!


inspirat de aici