joi

Vinete umplute

Am lipsit cam mult de pe aici. Si am 3 retete restante. Azi una din ele, inspirata de la Pranzul din caserola.

Am folosit o vanata mai maricica, 3 cepe, 2 catei de usturoi, un cartof, un ardei rosu, ulei de masline, condimente si rosii la conserva.

Vanata a fost taiata pe lungime si curatata; am lasat-o cu sare pana cand am pregatit celelalte ingrediente.

Am pus la calit ceapa, usturoiul si ardeiul, peste care am presarat niste patrunjel; totul condimentat cu sare si piper.
Dupa 3-4 minute am pus si rosiile din conserva. Am lasat pe foc cam 10-15 minute.
Dupa care am stors vinetele de sucul lasat si le-am umplut cu compozitia din tigaie; tava de yena a fost unsa cu ulei de masline, iar pe langa vinete am pus fasii de cartof (din reteta originala am aflat ca vor absorbi surplusul de ulei din tava). Am mai aruncat si cateva bucatele de cascaval peste vinete si am bagat la cuptor.
Finalul, dupa 30 de minute.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu